Vörösbor a Vinum Voyage első Alapozó Kóstolóján a Tasting Roomban.

Az Első Vinum Voyage Alapozó Kóstoló Élményei

November 23-án útnak indult a Vinum Voyage kóstoló sorozata. Az “Alapozó kóstolót” a Vinum Voyage partner helyszínén, a Tasting Roomban rendeztük meg. Az estnek különlegesen izgalmas fényt adott, hogy az Eskol Pince és a Dézsma Pince két-két legfontosabb személye is jelen volt, személyesen osztva meg velünk a borok iránti szenvedélyüket és szakértelmüket. A közönségkedvenc tematikájú, teltházas kóstoló, a borkóstolás alapjaira, menetére és a hat alapszőlőfajtára fókuszált. 
Kiss Márton kitölti az üdvözlő italt a Vinum Voyage Alapozó Kóstolóján, 2023. november 23-án.
A borsort egy welcome drink előzött meg, a tokjai Eskol Pince 2022-es Hárslevelű Frizzante habzó bora. Ez a könnyed, üde ital tökéletes bevezetést nyújtott ahhoz, hogy a résztvevők lazán hangolódjanak a következő borokra. A borsort nagy odafigyeléssel állítottam össze, szem előtt tartva, hogy az ország minél több borvidéke bemutatásra kerüljön. Utazásunk megállója volt Tokaj, Badacsony, Balaton-felvidék, Etyek, Villány és Szekszárd is. 
Laposa Birtok rajnai rizlingje.A Veszprémi Érseki Pince Sauvignon Blanc-ja és az Etyeki Kúria Chardonnay-ja.

A sort a Laposa Birtok 2022-es Rizling2 rajnai rizling borával kezdtük, amit a Veszprémi Érseki Pince Mandorla Sauvignon Blanc-ja követett szintén 2022-ből. Ezután megismertük az Etyeki Kúria 2021-es Chardonnay-ját, ezzel zárva a fehérborok sorát. 
A borsor vörösei, Anonym Pince Pinot Noir, Szekretár Cabernet Sauvignon és Ruppert Merlot.
Első vörösborunk szintén Etyekről származott, ez az Anonym Pince 2018-as Életjel Pinot Noir-ja volt, amit a villányi Ruppert Borház 2018-as Merlot-ja követett, megidézve a déli borvidék karakterét. Az estét a szekszárdi Szekretár Pince 2019-es Euphoria fantázianevű Cabernet Sauvignon-ja koronázta meg, ami mindenkit lenyűgözött. 
Szabó Zoltán, a Dézsma Pince tulajdonosa és borásza a narancsborát tölti.
A sor után visszakóstoltuk az este borait és a Dézsma Pince Hárs-Furmint narancsbora is kibontásra és bemutatásra került, a pince borász-tulajdonosa, Szabó Zoltán által. Ez a bor még az este csúcstétele, a Szekretár Cabernet Sauvignon után is nagyon szépen helytállt és hárs hangsúlyos illatával szépen kerekítette le a sort. Az estet a Tasting Room egyedi hangulata és a résztvevők közvetlensége tette még felejthetetlenebbé. Az élmény nemcsak a kivételes borokban rejlett, hanem azokban az izgalmas beszélgetésekben, új barátságokban és családias hangulatban, amiket ez az este hozott. Köszönöm a Tasting Room-nak a helyszínt, a pincéknek a felajánlott kiváló borokat, és nektek, résztvevőknek, az estét, amire hosszú ideig emlékezni fogok. Tartsatok velem a decemberi 20-i kóstolómon is! 
Vissza a blogba